Verschillende soorten vloeren voor bedrijven

Voor een bedrijf waar hard gewerkt wordt is het belangrijk dat de vloer van goede kwaliteit is. Wat goede kwaliteit vervolgens inhoudt, is voor een groot deel afhankelijk van het doel dat het bedrijf voor de vloer heeft. Bij een kantoor is het belangrijk dat de vloer er representatief uitziet, in een werkplaats moet de vloer vooral tegen een flink stootje kunnen. We benoemen daarom in deze blog enkele verschillende soorten vloeren voor bedrijven!

De industrievloer

Met een industrievloer weet je meteen waar je aan toe bent. Deze worden in de industrie vrijwel overal gebruikt. Vaak zijn deze vloeren stevig en gemakkelijk schoon te maken. Voor sommige industrieën, waar bijvoorbeeld met chemicaliën gewerkt wordt, is er een extra eigenschap van belang. Namelijk dat de vloer geen vloeistoffen doorlaat of tegen bijtende stoffen kan.

Het kantoortapijt

Op een kantoor ligt vaak tapijt. Dit voelt prettig aan en geeft een warm gevoel. Toch is dit anders dan het tapijtje dat je thuis onder de salontafel legt. Een kantoortapijt zal namelijk op bepaalde plekken veel belopen worden, waardoor het extra stevig moet zijn. Bovendien is het belangrijk dat een kantoortapijt weinig stof vasthoudt en niet snel vies wordt.

De keukenvloer

Tot slot een vaste waarde in ieder restaurant, de keukenvloer! Vaak wordt er een putje ingebouwd en heeft de keukenvloer opstaande randjes. Op die manier kan de vloer aan het einde van de avond snel en gemakkelijk helemaal schoongemaakt worden. Het is verder belangrijk dat de vloer niet glad is en vuil afstoot.

Dat waren de verschillende soorten vloeren voor bedrijven!

We hopen dat je het leuk en informatief vond om deze blog te lezen. Heb jij een bedrijf en ben je op zoek naar de perfecte vloer? Ga dan eens langs bij een vloerenspecialist, die kan je snel verder helpen zodat je altijd op je vloer kunt rekenen!