Verschillende soorten binnendeuren

svedex-passie-moderne-binnendeuren-9-groot

Binnendeuren zijn er verschillende soorten en maten, allemaal op maat te maken. Zo zijn er stompe binnendeuren, opdekdeuren, klassieke binnendeuren, moderne binnendeuren en houten binnendeuren. Smaken verschillen, en woningen verschillen, maar een perfecte binnendoor voor jouw woning is er altijd!

Stompe binnendeuren

Stompe deuren zitten in de wat oudere woningen, je kan deze deuren herkennen aan het feit dat deze helemaal weg vallen in het kozijn. Deze stompe binnendeuren hangen aan ongeveer 2 a 3 scharnieren. De montage van deze binnendeur is echt vakwerk, aangezien de deur pas gemaakt moet worden aan het kozijn.

Opdek binnendeuren

In iets nieuwere woningen komen opdek binnendeuren wat vaker voor, deze deuren kenmerken zich doordat ze half in het kozijn liggen en half op. Deze deuren hangen ook niet aan scharnieren maar aan paumelles. Meestal zijn deze binnendeuren wat goedkoper en snel te monteren, hierdoor zie je deze deuren dus vaak terug komen in nieuwbouw woningen.

Klassieke binnendeuren

Klassieke binnendeuren hebben juist een hele stijlvolle en warme uitstraling. Deze deuren passen in verschillende interieurs, in oudere woningen met een klassiek interieur maar ook in de wat nieuwere woningen zonder te strak design.

Moderne binnendeuren

Moderne binnendeuren kunnen een ware eyecatcher zijn in je huis. Je herkent ze aan de strakke lijnen, en vaak in de kleur wit. Moderne binnendeuren zijn er met en zonder glas. De stijlen en dorpels van moderne binnendeuren zijn vaak een stuk breder dan die van klassieke binnendeuren.

Dit waren alle soorten binnendeuren. Deze zijn vaak helemaal op maat te maken zodat de deur perfect in jouw huis past!