Een modern interieur, wie wil dat nu niet? Bij het kiezen van een interieurstijl wordt er vaak gekozen voor een moderne stijl. De strakke elementen en design ontwerpen vallen bij veel mensen in de smaak. Hoe creëer je een modern interieur en wat kun je beter niet doen als je je huis er moderner uit wil laten zien? Hieronder vind je een aantal tips.

Vermijd uitgesproken muren

Wil je een modern interieur, dan is het goed om je muren zo neutraal mogelijk te houden. Dat geldt zowel voor de textuur als voor de kleur van de muur. Wit, zwart, beige, creme en grijs doen het vaak goed. Hierdoor ziet je interieur er al een stuk moderner uit dan wanneer je bijvoorbeeld voor felle kleuren gaat. Houd ook het gebruik van schilderijen en andere wandbekleding beperkt. 

Kies voor industriële elementen

Industriele elementen passen vaak goed in een modern interieur. Denk bijvoorbeeld aan een industriële hanglamp (van https://www.lampenshoponline.com) of een mooie industriële klok. Ook een tafel of bank in deze stijl past prima in een modern interieur. Wil je liever een andere stijl meubels, dan kun je ook ervoor kiezen om industriële accessoires toe te voegen aan je woning.

Houd het netjes

Een modern interieur is geen modern interieur als er veel rommel ligt. Je wil de boel zo minimalistisch mogelijk houden en dat gaat niet als er allerlei spullen door het huis slingeren. Probeer je woning dus zo netjes mogelijk te houden en berg alle spullen direct op nadat je ze gebruikt hebt. Uiteraard is het ook van belang dat je het huis goed schoonhoudt.

Grote ramen in huis

Veel woningen met een moderne uitstraling hebben grote ramen. Dit is niet alleen mooi, maar ook praktisch. Er komt op die manier veel natuurlijk licht naar binnen, waardoor je woning ruimtelijker oogt. Genoeg redenen dus om voor grote ramen te gaan. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *