Op jezelf gaan wonen

aankoopmakelaar

Eindelijk is het zover. Je bent klaar met je studie en je hebt een leuke baan gevonden. De volgende logische stap is om het ouderlijk huis te verlaten. Het liefst wil je een leuke woning niet te ver van je nieuwe baan. Ga je dan een huis kopen, of begin je met een huurwoning. Op basis waarvan beslis je nu wat het beste bij jou past? 

Jouw carrière planning bepaald voor een deel waar je gaat wonen. Die baan waar je nu zo blij mee bent, wil je daar over 3 jaar nog steeds werken? En als dat niet zo is, heb je dan al nagedacht over het soort bedrijf waar je dan wilt werken? Het klinkt misschien raar om hier naar te vragen, maar stel nou dat je er voor kiest om een woning te kopen. En het lukt je om met behulp van een aankoop makelaar die super mooie woning aan te kopen, zonder enorme bedragen boven de vraagprijs te bieden. Dan heb je natuurlijk te maken met aankoop kosten en bovendien is altijd wel iets dat je wilt verbeteren aan de woning. Misschien is de keuken verouderd, of vind je de badkamer toch niet zo mooi. Dan investeer je daar in. Maar dat houdt niet in dat je woning dan meteen in waarde stijgt, doordat jij iets verbeterd aan je woning.

Na 6 maanden blijkt dat de mogelijkheden binnen het bedrijf waar je werkt toch tegen te vallen. Dan ga je op zoek naar een andere baan. Blijkt dat de baan die perfect bij je past aan de andere kant van het land te zijn. Wat doe je dan? Wil je op dat moment beperkt worden in je keuze voor een andere baan, doordat je net een woning hebt aangekocht? Als je antwoord hierop nee is, dan past een koopwoning op dit moment niet bij jou en kun je beter kiezen voor een huurwoning.

Het kan natuurlijk ook heel goed zijn dat jij juist iemand bent die heel gelukkig wordt van wonen in de plaats waar je geboren bent en dat het niet in je op komt om uit je geboortestreek te vertrekken. In dat geval zou ik zeker kiezen voor een koopwoning. Je kunt er juist dan ook voor kiezen om duurzaam te investeren in je woning. Door zonnepanelen te plaatsen op je dak doe je een investering die direct de waarde van je woning laat stijgen. Mocht je dan over een aantal jaren kiezen voor een andere woning, dan weet je zeker dat je deze investering terug verdient. Mijn advies is dan ook, denk goed na wat je wilt voor je besluit om een woning te kopen. 

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.


*