Mooie eetstoelen aanschaffen

Rond je eetkamertafel wil je uiteraard mooie eetstoelen. Nou is het goede nieuws dat de keuze enorm is en die mooie eetstoelen er dus altijd zijn. Vind ze echter maar eens en omdat het aanbod zo groot is, zijn er ook heel erg veel mooie eetstoelen. Probeer dan maar eens de juiste keuze te maken. Dat valt beslist niet mee. Maar laten we dat dan maar een luxe probleem noemen,

Belangrijk: de afmeting en de vorm

Belangrijk bij de keuze voor mooie eetstoelen is de afmeting en de vorm. Het zijn misschien wel de belangrijkste uitgangspunten als je mooie eetstoelen wilt kopen. Logisch ook, want je kiest bij een kleine ronde eettafel uiteraard andere stoelen dan bij een langere tafel. Ook de verhouding tussen de mooie eetstoelen en de tafel is belangrijk. Je moet precies de juiste balans weten te vinden. Zet nooit te veel stoelen onder de tafel, het moeten er echter ook weer niet te weinig zijn. 

Mooie eetstoelen rond de tafel

Belangrijk is ook de ruimte rond de tafel. Dan zijn niet alleen de afmetingen van de tafel belangrijk, maar vooral de totale ruimte die er is voor de eethoek. Staat je tafel parallel aan de muur, dan heb je tussen de muur en de tafel voldoende ruimte nodig. Heb je eetstoelen zonder leuning dan dient er tenminste zestig centimeter ruimte te zijn om normaal met de stoel naar voren en achteren te kunnen schuiven. Heb je wel een armleuning dan moet je 75 centimeter aanhouden. 

Bepaal de mate van comfort

Mooie eetstoelen en comfort. Het is ook een belangrijk thema. Het is zaak eerst de mate van comfort voor je eethoek te bepalen. Vraag je af of je de eethoek alleen gebruikt om ‘s morgens aan te ontbijten of dat het toch wel een centrale plaats in je huis inneemt. Vaak is dat laatste aan de orde en lees je er de krant, wordt er huiswerk aan gemaakt en drink je er een borrel aan met vrienden. Is dat laatste het geval, dan is de mate van comfort dus belangrijker dan wanneer je er alleen aan ontbijt. 

De Ruijtermeubel | Dé woonwinkel op Woonboulevard Cruquius

Mix en match je naar een unieke eethoek

Wat hip is, is om mooie eetkamerstoelen te mixen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een mix van mooie eetstoelen. Plaats er een aantal met en een aantal zonder armleuningen. Stel jij hebt een bepaalde smaak en je partner heeft een heel andere visie op de stoelen. Kies er dan voor om van beide een aantal stoelen te plaatsen. Zo geef jij je eetkamertafel een meer speels karakter. Mix en match, en je hebt snel een unieke eethoek. Je kunt wat betreft dus eindeloos stoeien met de vorm, de kleur en het materiaal. Kies er bovendien ook nu voor een aantal eetstoelen met en een aantal zonder armleuningen te plaatsen. Mocht je nou in problemen komen met de ruimte en de stoelen, dan kun je aan de muur zijde aan eetkamerbank overwegen. Je hebt nogal wat te kiezen dus. Neem er in elk geval de tijd voor. 

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.


*