Kronospan, een leverancier van op hout gebaseerde paneel producten. Ze leveren MDF, particle boards, laminaat voor op de vloer en laminaat platen zoals HPL en multiplex. Maar je hebt ook MDF fineer, maar wat is dat dan precies? Om je daar een beeld van te geven moeten we je eerst uitleggen wat fineer is. Dit is namelijk een dun laagje hout en dat wordt aangebracht op plaatmateriaal, zoals MDF. Het voordeel wat je hierbij hebt, is dat de laag van fineer echt hout is, kun je het niet van massief hout onderscheiden. Het zorgt echt voor een mooie natuurlijke uitstraling en deze zie je ook bij massief hout. Hout is altijd uniek, waarom? Omdat het een natuurproduct is. Dit wil dus zeggen dat als je een fineerplaat hebt, deze ook altijd uniek zal zijn en de uitstraling is ook iedere keer weer anders. Misschien wil je zelf een kast maken, dan moet je wel even kijken welke fineerplaten er mooi bij elkaar passen. Maar je krijgt op deze manier wel iedere keer een uniek meubelstuk.

Houten uitstraling is mooi en natuurlijk

Veel mensen houden wel van een hout uitstraling. Fineer is dan een goede optie. De tekening van het hout is uniek en de kleur natuurlijk ook. Als je dan op je meubelstuk een fineer laag aan laat brengen dan krijg je ook echt een houtlook. Er zijn dan ook veel voordelen om fineer te kiezen in plaats van massief hout. Het is namelijk zo dat massief hout kan gaan werken als er sprake is van verschil van temperatuur. Het kan dan dus gaan vervormen en de kastdeur kan dan ineens niet goed meer passen en dat wil je niet. Bij fineer MDF is daar nauwelijks sprake van. Er is dus minder kans op vervorming als je voor MDF fineer kiest.

MDF gebruiken

Om MDF bijvoorbeeld op echt hout te laten lijken is het mogelijk om er een fineer op te plakken. Dit fineer wordt speciaal gemaakt als MDF fineer zodat het goed plakt op de platen waarna je het kan verwerken in het meubel of interieurbouw. Er zijn steeds meer mensen die hier voor kiezen en het ook erg mooi vinden. Dit zou je ook kunnen doen, maar verdiep je ook goed in de opties en kijk dan wat er het beste bij je past zodat je zeker weet dat je de juiste keuze zult gaan maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *