Kamersteiger, rolsteiger of toch iets anders: wat heb je nodig?

Kamersteiger

Ga je een steiger huren of kopen? Dan heb je vast een klus te klaren op een lastige hoogte. Dat is immers waar steigers voor bedoeld zijn. Welke steiger je moet hebben hangt af van de hoogte maar ook van het soort klus en de ondergrond. Is een kamersteiger voldoende of heb je toch iets anders nodig? Dat is de vraag.

Soorten steigers

Doorgaans zijn er twee soorten steigers die het meeste worden gekocht of gehuurd: de kamersteiger en de rolsteiger. De rolsteiger is ideaal voor een oneven ondergrond en wordt daarom veel buitenshuis gebruikt. Hij kan zelfs goed vastgezet worden ook al is de ondergrond ongelijk. Daar is een bepaald mechanisme in de wielen voor nodig dat niet elke steiger heeft. De wielen moeten namelijk op verschillende hoogte vastgezet worden. Dat is iets wat met een kamersteiger niet altijd kan.

De kamersteiger: de beste optie binnenshuis?

Kamersteiger

Een simpel antwoord op die vraag is: ja. De kamersteiger is absoluut de beste steiger voor binnen in het huis. Daar komt dan ook de naam vandaan. Maar de kamersteiger kun je ook best buitenshuis gebruiken, mits de ondergrond niet heel ongelijk is. De kamersteiger is echter wel wat korter dan veel andere steigers. Het is een model dat vaak wordt gebruikt voor een hoogte van maximaal 3,5 meter. Dus als je bijvoorbeeld behang gaat plakken dan is deze steiger ideaal. Een ding is zeker: het is een veel beter idee dan gewoon op een ladder werken en deze steeds een stukje te verplaatsen. Dat is funest voor je rug en bovendien gevaarlijker.