Een houten plantenbak kopen voor uw nieuwe woning!

Wanneer je aan het bedenken bent welke woonaccessoires nou perfect passen in de nieuwe woning die je reeds gekocht hebt is het belangrijk om zeker een houten plantenbak in overweging te nemen. De reden hiervoor heeft te maken met verschillende factoren die ik je in deze blog uitgebreid zal uitleggen. Om te beginnen zal ik een onderscheid maken tussen plantenbakken die gemaakt zijn van hout en plantenbakken die gemaakt zijn van een dergelijke kunststof. Dit is een belangrijk onderscheid om meteen te maken aangezien dit van wezenlijk belang is om in ons achterhoofd te houden met de vergelijking die vervolgens zijn intrede zal doen. Ik zal uiteindelijk toewerken naar een vergelijking waar ik de houten plantenbak zal vergelijken met andere plantenbakken en zelfs alternatieve woondecoratie opties om zo een compleet beeld te geven van de voordelen van een houten plantenbak. Lees dus lekker verder en laat mij je meenemen in het verhaal van de houten plantenbak.

 

Een houten plantenbak of een plantenbak van kunststof?

Zoals in de introducerende tekst verwezen is het belangrijk om meteen te beginnen met een onderscheid te maken tussen houten plantenbakken en plantenbakken van bijvoorbeeld een bepaald type kunststof. Het verschil zit met name in het feit dat hout een organische stof is en kunststof niet. Hout gaat (indien onbehandeld) naar verloop van tijd lelijk worden. Dit is een kenmerk dat kunststof niet heeft. Hier heeft kunststof dus ook een behoorlijk voordeel op hout. Echter wat wel belangrijk is om te vermelden is dat over het algemeen een houten tafel mooier gevonden wordt dan een kunststof tafel. Deze analogie is verder te trekken naar een houten plantenbak want ook een houten plantenbak is een stuk karakteristieker dan een plantenbak van kunststof materialen. De vraag die rest is: hoe kan het hout langer meegaan zodat het de voordelen van kunststof zal overtreffen? Op deze vragen is jaren geleden al een passend antwoord gekomen. Het antwoord zit hem in het behandelen van hout. Door bijvoorbeeld een plank door te snijden en om te draaien en vervolgens met lijm aan elkaar te monteren creëer je een supersterk soort hout. In het volgende stukje zal ik het hebben over waar je dit superhout kan kopen!

 

Waar koop je het?

Het kopen van behandeld hout gaat in veel winkels. Mijn voorkeur zit in online. Dit heeft te maken met het feit dat je online een groter assortiment hebt. Ik ben nogal een zeurkous dus ik wil graag beschikken over de maximale keuzevrijheid.