Is het binnenkort weer tijd om op het balkon te gaan zitten, doordat de eerste zonnestralen doorbreken? Dan wil je natuurlijk dat je balkon er netjes uitziet. Tijd voor die grote voorjaarsschoonmaak, óók op het balkon. Maar hoe maak je je balkon eigenlijk schoon? Je leest het hieronder.

Maak ruimte

Alvorens je aan de slag gaat met het schoonmaken van je balkon, is het van belang dat daar ook daadwerkelijk ruimte voor is. Gooi spullen die je nooit gebruikt weg en zet meubels en andere spullen even in de woonkamer, zodat je overal goed bij kunt.

Verwijder vuil

Gebruik een bezem om je balkon schoon te vegen. Hiermee haal je de ergste vuiltjes weg en zo zal het er al een stuk netter uitzien. Gebruik vervolgens stoffer en blik om de viezigheid weg te gooien. Heb je kunstgras, dan kun je het vuil weghalen met behulp van een stofzuiger.

Hardnekkiger vuil verwijderen

Waarschijnlijk is er nog vuil achtergebleven op je balkon wat je niet zo makkelijk weg krijgt. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om groene aanslag en verkleuringen. Dit kun je weghalen met behulp van groene zeep en water. Gebruik een harde borstel om alles schoon te schrobben. Dit geldt niet alleen voor de vloer van je balkon, maar ook voor de muren.

Je balkonbeglazing reinigen

Dit is direct ook het moment om je balkonbeglazing eens goed onder handen te nemen. Je kunt deze gewoon schoonmaken op de manier waarop je je ramen ook lapt. Is het balkonglas (tip: kijk voor mooie balkonbeglazing eens bij Metalura) weer schoon, dan zul je zien dat het hele balkon er een stuk frisser uitziet. Zo kun je weer helder naar buiten kijken.

Maak de meubels schoon

Vergeet niet ook de meubels op je balkon en overige spullen gelijk even schoon te maken. Je wilt natuurlijk geen vieze meubels op je net gereinigde balkon hebben staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *