Houd je van hout en wil je graag veel houten meubels en elementen in je interieur? Dat kan nog best een hele uitdaging zijn. Je kunt namelijk niet alle houtsoorten met elkaar combineren. Maar hoe zorg je er dan voor dat je de juiste keuzes maakt? Hieronder vind je een aantal tips voor het combineren van verschillende houtsoorten.

Let op de nerven

Wil je hout met elkaar combineren, let dan goed op de nerven. Als de combinatie van de nerven op verschillende elementen te erg van elkaar verschillen, kan het nog weleens een erg druk geheel worden. Om het rustig te houden is het dus goed om voor elementen met nerven te kiezen die zoveel mogelijk op elkaar lijken.

Van welke tint is er sprake?

Ook is het goed om naar de onderliggende tint te kijken. Is er sprake van warme tinten? Dan is het goed om een bijpassend element te zoeken die eveneens een warme tint heeft. Ook dit is iets waardoor je voorkomt dat het geheel te druk wordt. Je zou wel donker met licht kunnen combineren; hierdoor ontstaat een contrast. Dit geldt bijvoorbeeld wanneer je een licht houten badkamermeubel (zoals eentje van https://www.mastello.nl) wil combineren met een donkere houten vloer. 

Houd het rustig

Overdrijf niet als het aankomt op het plaatsen van houten meubels en elementen. Een beetje hout is leuk, maar wanneer het hele huis uit houten meubels bestaat dan wordt dat al gauw te veel. Probeer je interieur in balans te houden. Je kunt er ook voor kiezen om enkele houten meubels aan te schaffen en deze te combineren met wat houten accessoires. Voor de rest van je woning kun je dan voor andere materialen gaan. Ook kun je een teveel aan hout voorkomen door bijvoorbeeld een groot kleed op de vloer te leggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *