handgreep glazen schuifwand

In veel huishoudens wordt tegenwoordig vaak een handgreep glazen schuifwand geïnstalleerd. Dit kan zijn voor allerlei uiteenlopende redenen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat de glazen schuifwand wordt gebruikt als schuifpui, opening naar de tuin. Maar ook in het huis kunnen schrijven van een goed geplaatst worden. Zo kan een grote kamer bijvoorbeeld te worden opgesplitst in twee aparte kamers door middel van een glazen schuifwand. In dit artikel zullen we het hebben over alles wat je moet weten bij het plaatsen van een glazen schuifwand.

handgreep glazen schuifwand

Zorg voor een goede fundering voor een glazen schuifwand

De meeste mensen denken vaak dat het niet nodig is om bij een glazen schuifwand ook een fundering te laten aanleggen. Vaak wordt gedacht dat dit alleen nodig is bij grote constructies zoals in huis, een garage, of een carport. Maar het is bij het plaatsen van een glazen schuifwand net zo evident om een goede fundering te laten aanleggen. Een fundering voor een glazen schuifwand mag dan ook niet ontbreken, laat staan onderschat worden. Bij het ontbreken van een fundering bij een glazen schuifdeur kunnen er zeker van allerlei vervelende zaken voor gaan doen. Zo kan er in de loop van de tijd in verzakking plaatsvinden in de ondergrond waar de schuifdeur op is gesitueert. Dit zorgt ervoor dat de deuren bijvoorbeeld niet meer open of dicht kunnen gaan. Het kan er zelf voor zorgen dat de hele constructie waar de schuifwand in is geïnstalleerd gaat verzakken. Dit kan achteraf voor ontzettend veel irritatie en onnodige kosten zorgen om het geheel weer te herstellen. Je doet het daarom goed aan op een fundering te laten plaatsen.

Denk ook aan de accessoires

Bij het plaatsen van een glazen schuifdeur is het ook belangrijk om te letten op de kleinere zaken. En dan hebben we het over de accessoires. Accessoires zoals een tochtstrip bijvoorbeeld. En dochter zorgt ervoor dat de schuifdeur helemaal is afgesloten. Zo kan er geen lucht van buiten naar binnen of van binnen naar buiten ontsnappen. Het scheelt kosten in het verwarmen van het huis en houdt tevens vervelende koude lucht stromen van buiten tegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *