Tafellampen zijn al zo lang als men zich kan herinneren een populaire verlichtingskeuze. Door hun herkenbare compacte eigenschappen en toegankelijkheid met een schakelaar in de hand, zijn deze lampen altijd al een favoriete lichtbron geweest in vrijwel elke woning. Mensen concentreerden zich over het algemeen op alleen ‘goed uitziende’ lampen, ongeacht hun impact op de algehele inrichting van een kamer. Omdat ruimtebeperkingen in het moderne leven een realiteit bleken te zijn, werden tafellampen verlaten in ruil voor slankere, helderdere opties zoals avant-garde vloerlampen, schansen en kroonluchters. Net als elke andere modetrend komen en gaan verlichtingstrends. De liefde voor klassiekers keert altijd terug naar de stijl van het moderne leven. Tafellampen zijn getuige geweest van een opmerkelijke overgang op het gebied van ontwerp, functionaliteit en de algehele look en feel, waardoor de concurrentie tussen de verlichtingsgenoten stevig vaststaat.

Tafellampen met transparante glazen voetstukken zijn een mooie toevoeging aan elke ruimte. Deze lampen vallen op door opvallende kenmerken en gedurfde structuren. De helderglazen lampen zijn een stijlstatement voor moderne woningen met diversiteit in ontwerpen en prijspunten. Naast het toevoegen van charme, voegen deze lampen subtiele kleuren en texturen toe om het interieur te complimenteren en een illusie van ruimte te creëren met hun transparante kenmerken. Ze zijn een ideale bron voor woningen die worstelen met ruimte.

Glas is een oude favoriet die van tijd tot tijd vaak tussen interieurtrends opduikt, maar dit seizoen is er een bepaald type glas dat ons allemaal aan het praten heeft. Mooi, verfijnd rookglas met zijn subtiele, ingetogen uitstraling staat op dit moment bovenaan de lijst van elke ontwerper. Als je houdt van het schone, reflecterende uiterlijk van glas in je huis, maar je zorgen maakt over ‘overdrijven’, dan is rookglas zeker een afwerking die je in overweging wilt nemen. Rookglas bestaat in bruin of zwart, waarbij elke tint een andere uitstraling geeft aan je leefruimte.

 Vandaag de dag is rookglas voor lampen erg populair, ook bij lampenhuis. Bij lampenhuis kun je terecht voor diverse rookglas lampen zoals rookglas tafellampen, rookglas hanglampen en staande lamp rookglas.