Tegenwoordig kiezen we niet meer voor een verhuizen als we ons huis zat zijn. We kiezen voor verbouwen. Het is namelijk zo’n gekte op de huizenmarkt dat een ander huis kopen helemaal niet meer aantrekkelijk is. De meeste huizen gaan voor mega hoge prijzen weg en zo niet, dan heb je waarschijnlijk een huis te pakken waar je alsnog in moet klussen. Je eigen huis verwonen is dus een veel beter idee als alleen een bepaalde ruimte in huis niet meer aan je wensen voldoet. En met onderstaande tips zorgen wij er ook nog eens voor dat het verbouwen van je huis zonder problemen verloopt.

Bedenk wat je wilt

Misschien heel voor de hand liggend maar zeker geen onbelangrijke. Voordat je begint aan de verbouwing is het goed om concreet na te denken over wat je precies wilt. Zet elke stap op papier en teken ieder idee uit. Op deze manier zit het idee niet alleen in je hoofd maar weten ook de aannemer en verbouwers wat je voor hebt. Hoe gedetailleerder je alles kan vertellen, des te makkelijker de weg wordt naar het eindresultaat en dat is wel zo fijn.

Meerdere offertes aanvragen

Als je gaat verbouwen werk je in de meeste gevallen met een aannemer. Deze handige meneer of meneren helpen jou met deze flinke klus. Je bent alleen een dief van je eigen portemonnee als je meteen met de eerste en beste aannemer in zee gaat. Er zijn een tal van aannemers die voor jou het werk op kunnen knappen en daardoor krijg je waarschijnlijk ook meerdere goede opties. Vraag dus eerst eens meerdere offertes aan en maak aan de hand daarvan pas je keuze.

Praktische benodigdheden

Als je gaat verbouwen heb je namelijk gereedschap nodig maar vergeet ook zeker je materiaal niet. En heb je al gedacht aan een puincontainer voor als er veel puin vrij komt? Of een vergunning als je bijvoorbeeld een uitbouw wil laten plaatsen. Wanneer je gaat verbouwen heb je ook te maken met een aantal praktische dingen en die zijn zeker niet minder belangrijk. Vergeet trouwens ook niet je materialen, meubelen en andere benodigdheden tijdig te bestellen. Je zal namelijk niet de eerste zijn waarvan de vloer nog niet binnen is terwijl de vakmannen al bezig zijn of waar de deuren of balken voor in je woning flinke vertraging hebben opgelopen. Zeker wanneer je dingen op maat laat maken moet je voor jezelf altijd een bufferperiode berekenen zodat je voldoende tijd hebt als iets later wordt geleverd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *