In de meeste huishoudens vind je meerdere planten. De een koopt ze als aanvulling op het interieur, terwijl de ander profijt wilt hebben van de gezondheidsvoordelen. Als je planten in je woning wilt plaatsen, zijn er wel een aantal zaken waar je van op de hoogte moet zijn. Daarnaast is het ook erg prettig om te weten waarom het een goed idee kan zijn om kamerplanten te kopen.

Koop de juiste kamerplanten

Als je een plant wilt voor in huis,  dan is het belangrijk dat je de juiste kiest. Zo dien je bij het kiezen van een kamerplant onder andere rekening te houden met de plaats waar hij komt te staan. Veel kamerplanten hebben namelijk licht nodig om goed tot ontwikkeling te komen. Als je bepaalde planten op plekken zet waar constant schaduw is, dan kan het zijn dat de plant dit niet overleefd. Neem nu de Kalanchoe Tomentosa bijvoorbeeld, deze plan vindt het heerlijk om af en toe in de zon te mogen staan! 

Mocht je een kamerplant groot willen aanschaffen voor een plek in de schaduw, dan is het verstandig om te kijken naar wat de mogelijkheden zijn. Er zijn namelijk veel mooie planten die gewend zijn om in de schaduw te groeien. Een plant die een langere periode in de schaduw kan staan is de cactus. Hoe lang een cactus precies in de schaduw kan staan hangt wel af van de soort cactus. 

Planten in een kamer zijn goed voor de gezondheid

Een voordeel van een plant is dat hij de lucht kan zuiveren. Vuile deeltjes worden uit de lucht opgenomen en opgeslagen in de plant. Daarnaast wordt er overdag co2 opgenomen en omgezet naar zuurstof. Doordat planten co2 omzetten naar zuurstof, heb je overdag meer energie en kun je je beter concentreren. Naast het verhogen van het zuurstofgehalte in huis, hebben planten ook invloed op de luchtvochtigheid. Als je een plant koopt om de luchtkwaliteit te verbeteren, kun je het best voor een kamerplant groot kiezen. Deze heeft namelijk meer invloed op de kwaliteit van de lucht dan een kleine kamerplant. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Alocasia Polly

Voorkom dat je huisdieren ziek worden van de planten

Er zijn een aantal plantensoorten die giftig kunnen zijn. Als je huisdieren hebt, dan kan dat gevaarlijke situaties opleveren. Kijk daarom vooraf goed naar de eigenschappen van de plant. Mocht de plant toch giftig zijn, dan kun je deze eventueel op een plek zetten waar je huisdieren niet bij kunnen kopen. Echter, in de meeste gevallen is het beter om hippe kamerplanten te kopen die niet giftig zijn. Er zijn namelijk enorm veel planten die niet giftig zijn en er soortgelijk uitzien. Kijk daarom bij het zoeken van nieuwe planten altijd naar of er een niet giftig alternatief is. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *